HOE VINDT JE IDEALE KLANT JOU?

Je website wordt goed gevonden, je komt hoog in de ranking van Google als mensen je gaan zoeken. Dat is mooi, want je hebt daar ook van alles voor gedaan om dat voor elkaar te krijgen. Je houdt je site in beweging door er regelmatig een blog op te plaatsen en in de teksten op de pagina zijn de zoektermen verweven waarvan jij weet dat mensen ze gebruiken om je te vinden. Het is alleen jammer dat bezoekers je site ook bijna meteen weer verlaten.

 

Meten is weten

Hoe weet je dan dat bezoekers snel weg zijn van je site? Via Google Analytics kun je zien hoeveel mensen je vinden en hoe hoog het bounce percentage is. Een bezoeker die op je website belandt en geen andere (meetbare) actie uitvoert wordt gezien als een bounce. Als er in Google Analytics staat dat je een bounce percentage hebt van 80% betekent dit dat 80% van de bezoekers naar je website slechts één pagina bezocht en vervolgens weer wegging.

Wat je dus wil is veel nieuwe bezoekers die allemaal rondstruinen op je site.

 

Ken je doelgroep

Zie het als het uitzoeken van een boek in een boekenkast. Een prachtige kast op een plek waar je niet omheen kunt. Alleen.... de boekruggen staan gerangschikt op kleur. Voor mij zou dat geen logische ordening zijn, maar misschien voor iemand die de covers van de boeken wil gebruiken om er een kunstwerk/collage mee te maken juist weer wel. Ken je doelgroep en weet dus waar ze naar op zoek zijn. Zorg vervolgens dat de structuur van je site zo helder is voor die doelgroep dat vinden een fluitje van een cent wordt.

 

Laat je site niet over jou gaan, maar zet je ideale klant centraal

Weet jij waar je ideale klant naar zoekt, of wat zijn/haar probleem is? Jij biedt op je site de oplossing aan voor het probleem of je kunt dromen waarmaken.

 

Klare taal

Zorg voor een helder verhaal zonder moeilijke woorden of vaktermen. En als jargon onvermijdelijk is, leg het dan uit. en maak het de bezoeker vooral makkelijk om informatie op te vragen of contact op te nemen. Bijvoorbeeld met bestel-, aanvraag- of contactknoppen, waaronder een eenvoudig formulier schuilgaat. Een call-to-action dus.

 

Vind jouw ideale klant

Heb je je ideale klant goed voor ogen?  Of nog niet precies? Het profiel van je ideale klant krijg je helder door de vragen  in mijn profiel-checklist te beantwoorden. Houd deze ideale klant in gedachten als je aan je website werkt.

 

 

 

 

 

Terug naar blogs

 

Wat vind je van deze informatie? Laat het me weten bij de reacties hieronder en als je nog vragen hebt, stuur me een e-mail en ik ga kijken hoe ik je kan helpen.

 

 

 

 

 

 

DOWNLOAD CHECKLIST

 

Whatsapp business

KvK 18129944

BTW NL 001.252.818 B88