BETER TOEGANKELIJK IS OOK BETER VINDBAAR

Nov 2023

IS JOUW WEBSITE TOEGANKELIJK VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING?

Op 28 juni 2025 wordt nieuwe Europese wetgeving van kracht die ervoor moet zorgen dat digitale informatie, dus ook websites, goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, zoals blinden en slechtzienden. Websites van de overheid moeten hier anno 2023 al aan voldoen, maar voor websites van bedrijven die vanaf bovengenoemde datum in 2025 online komen, wordt het dus ook verplicht.

 

Lees meer ...

 

TOP 10 VAN

WEBSITE ERGERNISSEN

Okt 2023

DEZE 10 ERGERNISSEN STAAN NIET OP JOUW WEBSITE TOCH?

Als jij voor een fijne bezoekerservaring zorgt, zullen mensen terugkomen naar je website. Mijd daarom de 10 allergrootste irritatiebronnen van websitebezoekers. Je zult er zeker enkele van herkennen vanuit je eigen ervaring met het bezoeken van websites. En met online tools kun je veel zelf oplossen ook al heb je weinig kennis van websitebouw.

 

Lees meer ...

 

JE EIGEN WEBSITE ONDERHOUDEN

sept 2023

VIJF TIPS WAARMEE OOK JIJ JE WEBSITE ZELF ONDERHOUDT

Zie jij er tegenop om je website zelf te onderhouden? Al dat technisch gedoe en wat als er wat fout gaat? Zelf doe ik zo vaak aanpassingen aan mijn website, dat ik me niet voor kan stellen dat ik al die ideeën die ik ervoor heb niet zelf uit kan voeren. Maar ja, ik ben natuurlijk mijn eigen websitebouwer. Met deze vijf tips kun jij ook zelf je website up-to-date houden.

 

Lees meer ...

 

NIET ZOEKEN,

MAAR LATEN VINDEN

aug 2023

NIEUWE KLANTEN VIND JE ZO

Nieuwe klanten vinden gebeurde vroeger vooral via mond-tot-mondreclame en die legendarische ‘Gouden Gids’. Maar het toverwoord van vandaag is ‘netwerken’. Dat kan best een vaag begrip zijn, toch? Ik bedoel, wil je echt die persoon zijn die op elk feestje als een gek visitekaartjes uitdeelt? Nee toch! Je wilt juist dat mensen naar jou toekomen, niet wegrennen!

 

Maar hoe werkt het tegenwoordig dan wel? Lees meer ...

 

JE BLOG ONLINE ZETTEN

juli 2023

JE BLOG ONLINE ZETTEN

‘Jouw nieuwste blog met die waardevolle tip voor mij, waar kan ik dat lezen?’

Schiet jij meteen in de stress als je deze vraag van een (potentiële) klant krijgt? Want voor blogs schrijven heb je toch helemaal geen tijd. Je bent druk met je huidige klanten.

Lees meer ...

 

CHATGPT:

IETS VOOR JOU?

juni 2023

CHATGPT: GIDS VOOR SLIMME CONVERSATIES

ChatGPT, de hit van 2023 is een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door OpenAI. Het is getraind op een enorme hoeveelheid tekst uit het internet en heeft daardoor een brede kennis van verschillende onderwerpen. Oké, klinkt saai maar het kan je zeker weten een hoop tijd en energie besparen.

Lees meer ...


WHATSAPP

NIEUWS

mei 2023

BETERE WHATSAPP BERICHTEN MAKEN

Op het moment dat ik dit schrijf is het dinsdagmiddag 23 mei 2023. In het Brabants Dagblad lees ik dat Whatsapp binnen enkele weken met een update gaat komen die er voor gaat zorgen dat je berichten beter worden. En nee, het heeft niets te maken met ChatGPT.

Lees meer ...


IS JOUW WEBSITE GOED LEESBAAR VOOR SLECHTZIENDEN

maart 2023

READY TO READ OUT LOUD?

Heb jij of je websitebouwer weleens gedacht aan hoe blinden en slechtzienden websites 'bekijken'? Natuurlijk heb je dat. Blinden en slechtzienden gebruiken extra software die pagina's op internet kan voorlezen. Maar doe je ook wat met die kennis, met andere woorden: is jouw site met alle links en afbeeldingen goed toegankelijk voor visueel beperkten?

Lees meer ...


VIER TIPS OM JE WEBSITE BETER VINDBAAR TE MAKEN

december 2022

HELPT JOUW WEBSITE JE AAN EEN GROEIEND NETWERK?

Een website is tegenwoordig niet alleen maar een uithangbord. Ze zijn er nog wel, de sites die alleen maar mooi staan te wezen maar achter het uithangbord gebeurt niets. En omdat er niks op de site verandert, ziet Google ze ook niet staan. Hoe maak je nu van je website een netwerktool?

Lees meer ...


HELP, ONGEWENST

 

BEZOEK OP MIJN

 

ACCOUNT

november 2022

HELP, ONGEWENST BEZOEK OP MIJN ACCOUNT!

Je doet er alles aan om hackers buiten de deur te houden. Je gebruikt unieke wachtwoorden, een password manager en waar mogelijk heb je ook tweestapsverificatie ingesteld. Maar toch kan het een keer gebeuren dat je gehackt wordt. Hoe kom je daar dan achter en wat zijn vervolgens de te ondernemen stappen.

Lees meer ...


WACHTWOORDEN

 

HOE VERIN JE ZE!

 

HOE ONTHOU JE ZE!

oktober 2022

WEER EEN NIEUW WACHTWOORD ... HOE VERZIN JE HET?

Het aantal unieke wachtwoorden dat ik heb is niet meer te tellen. En ze passen ook allang niet meer in mijn hoofd. Hoe doe je dat, weer een nieuw wachtwoord verzinnen en hoe onthou je ze allemaal. De oplossing is zeker niet om dan maar overal hetzelfde wachtwoord voor te gebruiken, maar hoe moet het dan wel?

Lees meer ...


WHATSAPP

 

OP JE LAPTOP OF COMPUTER

JULI 2022

WHATSAPP OP JE COMPUTER OF LAPTOP

Whatsapp berichten verstuur je natuurlijk met je smartphone. Handig. Nog handiger is het soms om het Whatsapp verkeer via je computer of laptop te laten lopen, bijvoorbeeld omdat je daar toch mee aan het werk bent. En typen op een toetsenbord is duizend keer handiger dan dat gepriegel op een smartphone,vind ik.

En kennelijk ben ik niet de enige die dat vindt, want waarom zou Whatsapp web anders zijn bedacht?

Lees meer ...


VIRTUAL PRIVATE NETWORK

 

HOE DOE JE
DAT EN WAAROM?

JUNI 2022

VEILIG SURFEN MET VPN

Natuurlijk heb je niks te verbergen, maar toch is het slim om je online activiteiten zo goed mogelijk af te schermen. Een van de beste middelen om nieuwsgierige overheden, cybercriminelen en hackers te weren is een VPN. Een wat?

Lees meer ...


LINKIN.BIO

 

HOE HANDIG
IS DAT?

Mei 2022

VOOR ELK INSTAGRAM BERICHT EEN ANDERE LANDINGSPAGINA

In Instagram kun je de link naar je website niet in of onder je bericht plaatsen zoals in Facebook. Dat werkt niet. Wel kun je je website in je bio plaatsen. En als je werkt met Later.com om je Instagramberichten in te plannen, kun je zelfs onder elk bericht een andere link zetten met linkin.bio.

Lees meer ...


LANDINGSPAGINA'S

 

WAT DOEN ZE VOOR JE?

April 2022

WAT IS EEN LANDINGSPAGINA EN WAT HEB JE ERAAN?

Om te laten zien wie je bent en wat je doet, stuur je geïnteresseerden naar je website. Dit doe je bijvoorbeeld door het adres van je website (de url) als een link te plaatsen in een facebook post of via je link in bio in Instagram. Tot zover bekend, denk ik. Maar wat nu als je mensen wilt sturen naar een speciale pagina op je site zoals die waar je weggever staat die

Lees meer ...


STATISTIEKEN

 

HOEVEEL BEZOEK KRIJG JIJ?

Maart 2022

STATISTIEKEN: KIJK HOEVEEL BEZOEK JIJ KRIJGT

De statistieken van Instagram geven me zodra ik dat wil weten de cijfers. Heb ik meer volgers deze week en hoe zit het met de betrokkenheid van die volgers? Goed om te weten, want ik kan mijn strategie erop aanpassen. Marketing is geen doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken en de cijfers geven weer of dat lukt. Ook de bezoeken aan je website kun je meten. Uiteindelijk wil je via je website contact maken met potentiële

Lees meer ...


DE BESTE
WEBSITE BUILDER VOOR JOU?

Februari 2022

KEUZES, KEUZES ...

De term 'meestgebruikt' wordt vaak als aanbeveling gegeven om het product in kwestie te kopen of te gaan gebruiken. WordPress is het meestgebruikte Content Management System (CMS). Maar betekent dat ook meteen dat WordPress waarop 37 procent van de websites op internet draait ook de beste oplossing voor jou is?

Lees meer ...

 

PRIVACY

EN GEWOONTE-DIEREN

Januari 2022

PRIVACY? MENSEN ZIJN GEWOONTEDIEREN

Het is in mei alweer 6 (!) jaar geleden de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) werd ingevoerd en dat elk bedrijf daarmee verplicht werd om duidelijk te maken hoe het omging met gegevens van prospects, klanten of gewezen klanten. Hoe lang worden de gegevens bewaard

Lees meer ...

 

(BE)ZOEKERS EN BLIJVERS


HOE DAN?

December 2021

HOE VINDT JE IDEALE KLANT JOU?

Je website wordt goed gevonden, je komt hoog in de zoekresultaten uit als mensen je gaan Googelen. Dat is mooi, want je hebt daar ook van alles voor gedaan om dat voor elkaar te krijgen. Je houdt je site in beweging door er regelmatig een blog op te plaatsen en in de teksten op de pagina zijn de zoektermen verweven waarvan jij weet dat mensen ze gebruiken om je te vinden. Het is alleen jammer dat bezoekers je site ook bijna meteen weer verlaten.

Lees meer ...

 

MEER BEZOEKERS
NAAR JE WEBSITE

 

HOE DAN?

SEO deel 1

Oktober 2021

MEER BEZOEKERS NAAR JE SITE, HOE DAN? 1

Je hebt een mooie en duidelijke website, maar de bezoekers blijven weg.

De meeste mensen zoeken met Google naar het product of de dienst die jij levert en Google ziet je niet staan.

Lees meer ...

 

MEER BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE


HOE DAN?
SEO deel 2

November 2021

MEER BEZOEKERS NAAR JE SITE, HOE DAN?
Deel 2 (externe links)

Je hebt weleens gehoord van SEO (Search Engine Optimization). Google is zo'n Search Engine en die kijkt naar verschillende zaken op je website die je stuk voor stuk kunt optimaliseren. Er zijn bedrijven die dit voor je doen en daar hangt natuurlijk een kostenplaatje aan, maar je kunt hiervoor best wat zelf doen.

Lees meer ...

 

Whatsapp business

KvK 18129944

BTW NL 001.252.818 B88